22:00. Львів’яни, спати!

Про те, що вечірній Львів найпрекрасніший і милуватись ним можна вічність не знає хіба що лінивий. Але окрім туристів, закоханих чи поціновувачів нічної естетики в місті є ще багато тих львів’ян, які ввечері працюють, чи може трапитись так, що в них виникнуть невідкладні справи саме в пізню пору. І кожен стикається з проблемою відсутності громадського транспорту у нічний час. Таксі і далекі піші прогулянки, які забирають, очевидно, немалі сили – це всі можливі альтернативи. Чому у місті, яке вголос заявляє про свій європейський статус, сервіс, який вам пропонують перевізники далеко не європейський? Водій львівської маршрутки – сам собі господар. І це відомо всім, навіть голові депутатської комісії транспорту і зв’язку ЛМР Іванові Гринді. Всім, окрім самих перевізників, які можуть надати вам список причин, чому у Львові відсутні нічні рейси, які насправді будуть лише пустими відмазками.

Нічні рейси громадського транспорту потрібні не тільки студентам чи людям, які полюбляють вночі розважатись в клубах (як більшість може подумати). Деякі відділи, управління ЛМР працюють до 23:00-24:00. Частина мешканців працює в другу зміну, інші мають довгий робочий день до 19-20 години і після роботи не обов’язково прямують додому, а ймовірно вирішують особисті справи чи мають зустрічі, але сьогоднішній нестабільний графік руху громадського транспорту суттєво обмежує вільний вечірній час. І тут ми говоримо лише про будні дні, адже у вихідні така потреба в продовжених робочих годинах громадського транспорту очевидніша, але як би парадоксально не було, саме в суботу і неділю водії маршруток самовільно влаштовують собі скорочений робочий день.

Чиновники та представники влади підтримують ініціативу впровадження нічних рейсів, проте їх підтримка – словесна, побажання, рукопотискання і ви знову залишаєтесь на одинці зі своїми вимогами і проблемами.

Дорогий читачу! Якщо ти львів’янин чи якимось чином потрапив у Львів, при виході з маршрутки спитай у водія чи буде маршрутка о 23:15. Разом вголос треба заявити про те, що нам потрібні нічні рейси громадського транспорту.

5 коментарів

Ірина Голуб
Цікаво, як раптово і гостро постала проблема відсутності нічних рейсів… Чернівці, Тернопіль, ось уже і Львів…
Ні, ви не подумайте, я в жодному разі не проти, (хоча, зізнаюся, нічне місто мене приваблює саме відсутністю транспорту...) але вирішувати це питання треба не з водіями і не через записи в блогах…
Іванна Фединчук
Тепер до нас звертаються і з інших міст України з тією ж проблемою. Тобто вона актуальна для багатьох великих міст України. Думаю, для Львова особливо. Тут і ЄВРО 2012. Ми теж не бажаємо щоб по Львові вночі продовжувалися перегони агресвних водіїв маршруток. ЇХ повинно бути менше ніж вдень, але повинно бути, однозначно. Жителі віддалених районів Львова теж хочуть милуватися нічним центральним Львовом, та часто цього собі дозволити не можуть, через дорогі послуги таксі.
Пропонуйте свої можливі варіанти вирішення цієї проблеми. Буду (а в подальшому і більшість львів'ян) дуже вдячна.
Ірина Голуб
Що ж, на мій погляд, найкращий варіант — приватний сектор. Якщо є реальний попит, розумний підприємець погодиться на таку пропозицію. І не треба підривати громадськість (хіба що провести опитування, скільки людей потребує нічних перевізників, економічною мовою — дослідити ринок), достатньо скласти розумний, обгрунтований бізнес-план і представити його потенційним інвесторам.
Звісно, без владних структур тут не обійтися, але одна справа, коли з чиновниками розмовляє, вибачте на слові, безликий натовп, і зовсім інша — коли це угода між державною владою і приватним бізнесом.
До кого конкретно звертатися, не скажу, бо я не львів’янка і ваших «фігур» не знаю.
Ірина Голуб
А в контексті ЄВРО-2012 нічний транспорт — це далеко не найперша проблема, яка потребує вирішення. Спершу тре довести до ряду день, а вже потім і до ночі переходити…
Іванна Фединчук
Погоджуюсь щодо другого коментаря.
Ми думали на тим, щоб провести тендер суто на нічні перевезення. Проте, приховувати не будемо, та нічні рейси не будуть прибутковими в порівнянні з денними. Депутати ЛМР взагалі пропонують а дехто й вимагає, щоб громадський транспорті міста був виключно комунальним. Мене як платника податка не цікавить хто і скільки заробить не заробить на нічних перевезеннях. У мене, умовно, (і не тільки) є потреба в них. Завдання влади її задовільнити.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте